dijous, 3 de novembre del 2016

Intimissimi




Novetat Editorial







Intimissimi, de Joan Isaac, dins la Col·lecció Poesia al Cànter

L'editorial Llibres del Segle publica el primer llibre de poemes de Joan Isaac, Intimissimi, que es presentarà el proper dimecres, 9 de novembre, a l'Auditori Viader de la Casa de Cultura de Girona, a les 20.00 h, i properament a Barcelona, entre d'altres ciutats.






L'OBRA

 Intimissimi és el primer llibre de poesia de Joan Isaac, però no és la primera incursió de l'autor en aquest gènere literari, perquè Joan Isaac ha fet poesia sempre. Tota la seva obra lírica, des de les primeres lletres amb què va iniciar-se en la cançó d'autor, l'any 1969, l'ha escrit amb ploma de poeta exquisit, extremadament sensible, amb una  capacitat extraordinària per emocionar i commoure. A Intimissimi, Joan Isaac es val de la poesia (en aquest cas, de la paraula nua, del vers desproveït de l'embolcall de la música) per confessar-se, per mostrar el seu jo més íntim, per revelar les seves inquietuds i els seus anhels, per mostrar la seva ànima, nua, a aquells lectors que tinguin “ulls de sentiment”, com diu el poeta Joan Manresa al pròleg. Intimissimi és poesia que busseja per les profunditats de l'ànima de l'autor, però també és poesia que transita pel seu univers quotidià i pels seus paisatges, i que parla a les persones que estima. Cada poema s'acompanya d'una imatge, captada pel mateix autor amb la càmera del seu mòbil: un llit desfet, una platja, un rellotge, el rostre d'una nena d'ulls inquietants, un heura que s'enfila per una paret... Imatges suggeridores per a uns versos exquisits que expressen  uns sentiments i  uns instants en què els lectors es poden veure emmirallats.



L'AUTOR

Joan Isaac (Esplugues de Llobregat, 1953)

Joan Isaac és una de les veus més sòlides i prestigioses de la cançó d'autor en català. Va començar la seva trajectòria musical el 1969 com a membre del grup Nosaltres. El 1973 va iniciar la seva carrera artística en solitari, que l'ha portat a actuar en els escenaris de referència de la cançó d'autor europeus i sud-americans i durant la qual ha publicat una trentena de discos, entre ells Planeta Silenci (1998), Premi al Millor Disc en Català de Cançó d'Autor i Premi al Disc en Català amb les Millors Lletres. Moltes de les seves cançons són ja peces clàssiques i himnes de tota una generació, com A Margalida (1976), dedicada a Salvador Puig Antich. Influenciat pels grans poetes en llengua catalana, com Joan Salvat Papasseit o Salvador Espriu,  i per la poesia i la cançó d'autor francesa i italiana. 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada