divendres, 21 de gener del 2011

2011: Em declaro innocent




Em declaro innocent (Discmedi, 2011)
1. Si vols
2. Benvinguda, malenconia
3. Mar i gràcia
4. Aquests homes sols, que parlen sols
5. M’agradaria tant
6. Quatre llunes
7. Si a l’altre món
8. No estem sols
9. Si t’enamores
10. Ho donaria tot
11. Vindràs
12. Em declaro innocent 
13. Se 

“Tras escuchar las canciones que componen el nuevo disco de Joan  creo que puede afirmarse que, hoy por hoy, él es uno de los mejores compositores e intérpretes de la "cançó catalana".

Yo lo afirmo: Joan Isaac es uno de los mejores "cantautores" catalanes –y no catalanes–, y su disco "Em declaro innocent" es un trabajo extraordinario en todos los sentidos, es decir, desde el punto de vista poético, musical e interpretativo.”

L’1 de març va participar a l’Acte Memòria i justícia contra la impunitat i l'oblit. L’Associació catalana d’expresos polítics del franquisme va organitzar un acte commemoratiu del 30 aniversari de la seva legalització.



Presentació del disc a “Els matins de TV3”



Entrevista al programa “Jo Què Sé” de BTV per Carles Flavià.





TN vespre TV3. 24 de març de 2011



La presentació oficial de “Em declaro innocent “ va ser a L’Auditori de Barcelona el 25 de març, dins del marc del Festival Barnasants. Joan Isaac va obtenir un dels premis als millors concerts de la secció oficial.
"Des de la seva reaparició l’any 1998 amb el disc Planeta silenci (Stress Music) Joan Isaac s’han consolidat com una de les veus més poètiques i musicals de la Cançó. Els nou discos que ha elaborat en el decurs d’aquesta nova etapa de la seva carrera defineixen un artista que se sent còmode en els registres més íntims i que a l’hora d’escriure són els afers quotidians i les relacions humanes els principals motors de la seva inspiració. En alguns dels seus treballs –Joies robades (2002), Duets (2007) i Auteclàssic (2009)– també ha fet explícit el seu particular tribut als seus referents més immediats com poden ser Luis Eduardo Aute, Sílvio Rodríguez i Fabrizio d’André, entre altres–. El darrer disc que acaba de confeccionar però, torna a ser un treball de temes propis des del que projecta el seu particular desconcert respecte al món que l’envolta. Em declaro innocent és, tal com indica el propi títol, un manifest musical que exposa la seva incomprensió davant la realitat imperant i reivindica la necessitat de rebel·lar-se contra l’homogeneïtat del pensament únic. Un clam poètic en defensa del dret de sentir-se diferent." 

Intèrprets:
Joan Isaac, veu  
Enric Colomer, piano
Jordi Camp, baix
Josep Traver, guitarres
Lluis Ribalta, bateria
Xavier Llandrich, acordió 
Col.laboraran en diversos temes: Pere Bardagí, Manolo del Fresno, Manel Camp, Francesc Burrull




El 8 d’abril es va celebrar al  Teatre del Centre Sant Pere Apòstol  un debat amb un posterior concert sobre “Arrels comunes: Fabrizio De André i la Nova Cançó catalana”. Joan Isaac va participar al debat  i al concert.

 “Escuchando esta noche lluviosa Em declaro innocent, el disco blanco de Joan Isaac, iluminado por las fotografías de Juan Miguel Morales. No me son nada ajenos estos textos del cantautor catalán que he tenido la fortuna de traducir al castellano. Joan Isaac es un cantautor excepcional, que sabe navegar por esas pequeñas cosas que dan la medida de lo que somos, de lo que esperamos y anhelamos.”
Luis García Gil

“El darrer treball musical del cantautor d’Esplugues de Llobregat és un regal per als sentits amb una excel·lent producció musical.”
Per Artur Álvarez i Boix

"Joan Isaac ens ofereix un recull de cançons que el situen, sens dubte, en el punt més àlgid de la seva trajectòria artística. “Em declaro innocent” és tota una cartografia de sensibilitats..."
Per Ricard Gomà

Joan Isaac va participar el passat 25 de juny de 2011 en el Festival organitzat per l'ajuntament de Toulouse en col·laboració amb l' "Instituto Cervantes".



El 2 de juliol la muntanya màgica es va tornar a esdevenir, de nou, l'aparador de les millors propostes musicals de la ciutat on es van aplegar els principals festivals de Barcelona.
La paraula musicada va tenir lloc a l'escenari de Barnasants de la mà d'Eduard Iniesta, Enric Hernáez i Joan Isaac



Joan Isaac va participar en les Festes de Gràcia el 19 d’agost, dins de les Nits del Claustre, a l’Oratori de Sant Felip Neri.


En aquesta ocasió va presentar el seu darrer treball discogràfic “Em declaro innocent” i uns temes nous que formaran part del seu nou projecte musical, intercalats amb alguns dels temes més clàssics.



Joan Isaac va “deleitar” al seu públic des dels primers segons fins a l’últim moment, amb un repertori molt bé escollit per l’ocasió i acompanyat pels seus músics; Enric Colomer (piano), Jordi Camp (baix), Lluís Ribalta (bateria) i Josep Travé (guitarra).



 Va ser un concert, que si l’haguéssim de valorar seria amb un Excel·lent o millor dit, amb Matrícula d’honor, (com ja s’havia valorat Auteclàssic), però jo encara li posaria més nota. Com ja s’apuntava quan va sortir el disc al mes de febrer, Joan Isaac es troba en un moment extraordinari. I  si els que el seguim habitualment pensaven que “Em declaro innocent” seria difícil de superar, aquestes noves cançons ens demostren que en Joan Isaac es supera dia a dia i que si ja és un dels millors cantautors que hi ha actualment, ara jo crec, sota la meva modesta opinió que no hi ha ningú que el superi.

Cap al final del concert en Ricard Estruch, com a president de la Festa Major de Gràcia, li va fer entrega d’un regal com a agraïment per la seva participació en les Festes des de fa ja vuit anys. I en Joan Isaac li va correspondre cantant un nou tema amb el que va fer participar a tot el públic i amb el que ens va sorprendre molt gratament. Va ser un final de concert – com va dir un fans- espectacular.





I jo com admiradora, només puc dir:
“Gràcies, vida, gràcies”
Per en Joan Isaac,
per les seves cançons,
per la seva música,
per la seva veu,
perquè és una persona extraordinària...

Bibliografía






1 comentari: